Indiase currie met gamba's
4 personen
1 pak rijst
1 rode ui
12 gamba's
1 zak kerriepasta Massala
1 komkommer
1 winterpeen
1 koolrabi
75g rozijnen
50 ml mayonaise
50 ml yoghurt
kaneelpoeder
1 blik gepelde tomaten
peper en zout
papadums
150 ml water
Kook de rijst.
Snipper de ui en maak de gamba’s schoon.
Doe een scheutje olie in een pan en fruit de ui hierin aan.
Doe de gamba's erbij en fruit ze, roerend, tot ze rose zijn.
Meng de kerriepasta erdoor en bak het 1 min mee, peper en zout erbi.j
De tomaten en water erbij en alles 5 min zacht laten sudderen.
Snij de komkommer in de lengte in vieren, alles dan in dunne plakjes.
Rasp de wortel en koolrabi in een keukenmachine en alles in een schaal.
Rozijnen mayo en yoghurt erbij en omzetten, mespunt kaneelpoeder.
Doe de rijst in een timbaaltje op een bord.
Salade en garnalencurrie erbij scheppen.
Papadums erbij serveren.