Indische gamba's                       

4 personen

 

600g gamba's (grote garnalen)

4 à 5 theekopjes rijst      

4 zomerwortelen                       

1 stronk broccoli                       

2 uien              

1 kleine prei                 

6 Peteh bonen (toko vers of diepvries)                     

4 tenen knoflook                       

2 tl sambal                   

1 el ketjap manis  

6 el olijfolie       

 

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.      

Verhit de olie in een wok.          

Snij 2 teentjes knof in de lengte in reepjes en doe ze 1½ min in de olie.         

Doe er voor 2 min de gamba's bij en schep dan alles op een bord.    

Schrap de wortelen en snij ze in vermicelli-reepjes en doe in de hete olie. 

Hak de broccoli in stukken en snij de uien in grove stukken en doe alles na ca 3 min bij de wortelen.

Doe ook de peteh-bonen erbij (voor een zeer speciale smaak).           

Doe dan de sambal en de rest van de in reepjes gesneden knoflook in de wok.    

Giet er de ketjap bij en de al geblancheerde gamba's.          

Doe witte rijst op 4 voorverwarmde borden en schep het gerecht erover.             

 

Een koud pilsje is er erg lekker bij.