Indische vis                      

2 personen

 

1 ui      

1 el olijfolie                   

2 tl geraspte verse gember               

8 kemiri-noten (toko)              

2 tl kerrie                     

½ el ketjap                   

1 tl citroensap              

2 dl visbouillon              

350gr kabeljauw- of schelvisfilet                  

2 stengel-uien  

 

 

Schil de ui en snij ze in niet te kleine stukken. 

Bak de ui in de olie glazig en doe de gember, gehakte kemirinoten en de kerrie erbij.  

Laat even meebakken en dan de ketjap,citroensap en bouillon erbij.    

Laat de saus aan de kook komen.

Visfilets afspoelen en droogdeppen en snij ze in niet te kleine stukken. 

Leg ze in de kokende saus, schelvis ca 5 min, kabeljauw ca 10 min.       

Snij de stengel-uien in ringen en voeg ze op het laatst toe.                    

 

Lekker met mie.