Indonesisch varkensvlees met gele rijst
500 gr hamlappen, in dobbelstenen
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl gemberpoeder
1 rood pepertje, in halve ringetjes
6 el zonnebloemolie
3 el zoete ketjap (manis)
3 el zoute ketjap (asin)
½ vleesbouillontablet
2 laurierblaadjes
200 gr rijst
2 tl kurkuma (geelwortel) of koenjit
Snufje zout
Verhit de olie in een wok en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder en het pepertje toe en meng doorelkaar
Giet beide ketjapsoorten in de wok, roer alles goed om.
Laurierbladen en bouillon erbij, breng alles aan de kook
Draai het vuur lager, deksel erop en in ca. 15 min laten gaar worden
Verwijder de laurierblaadjes
Kook intussen de rijst met een snufje zout en de kurkuma gaar vlg voorschrift
Schep de rijst en het vlees in voorverwarmde schalen.
Tip:
Schep op het laatste moment nog 100 gr taugé door het vlees.
Ook kun je kant-en-klare gele-saffraan-rijst gebruiken.