Oosterse kip met satesaus
4 personen
2 dubbele kipfilets
3/4 zakje nassikruiden
halve groene paprika
75 gr tauge
4 eetl zonnebloemolie
1 pakje satesaus, Calvé
Halveer de kipfilets overdwars en sla ze plat.
Meng de nassikruiden met 3 eetl water.
Was de paprika en snij hem in smalle reepjes.
Spoel de tauge af en laat uitlekken.
Besmeer de kipfilets met 2/3 deelvan het nassi-kruidenmengsel.
Verdeel de tauge en paprika over de kipfilets, rol ze op en zet ze vast met cocktailprikkers.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets rondom bruin.
Laat ze, met het deksel schuin op de pan, in ca 15 minzachtjes garen.
Bereid intussen de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng ze met de rest van het nassimengsel en schenk bij opdienen over de kip.
Lekker met witte rijst, gebakken rijst en komkommer.