Pittige rijst met cashewnoten

4 personen

 

2 uien, gesnipperd       

8 el zonnenbloemolie         

4 el boter         

1 rode paprika, in ruitjes gesneden         

250g zilvervliesrijst (geen snelkook)

3/4 ltr kruidenbouillon             

2 el japanse sojasaus                      

½ potje wortelreepjes                

1 kleine courgette in dunne staafjes              

150g diepvriesdoperwten       

150g gebrande cashewnoten    

3 el sesamzaad

2 bosuitjes, in schuine ringetjes          

2 el geknipte, verse koriander 

 

 

Olie en boter samen verhitten en ui goudgeel fruiten. 

Paprika, omscheppend meebakken.     

Rijst toevoegen en bakken tot deze glazig is.  

Bouillon en sojasaus erbij en 20 min laten koken. 

Wortelreepjes laten uitlekken en met courgette en noten bij rijst roeren. 

Nog 5 min laten sudderen.        

Sesamzaad in droge koekenpan goudbruin roosteren.        

De rijst in een schaal doen en met sesamzaadjes en koriander bestrooien.    

   

Garneren met de bosui.