Rendang met gele rijst
4 personen
1 ui, gesnipperd
2 el olie
800g magere runderlappen in blokjes
1 pakje boemboe voor rendangvlees
1 blik cocosmelk, 400 ml
1 komkommer geschild en in plakjes
1 dl witte wijnazijn
2 el suiker
1 rode peper, fijngehakt
150g worteltjes, julienne
125g tauge
3 bosuitjes in ringetjes
1 pak gele rijst (325g Lassie)
Ui ca 1 min in olie fruiten, vlees erbij en paar minuten bakken.
Boemboe en kokosmelk toevoegen, goed omscheppen en aan kook brengen.
Afgedekt zeer zacht laten sudderen, ca 2½ uur, regelmatig omroeren.
Vlees laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren.
In pannetje azijnmet suiker, rode peper, zout en 4 el water aan kook brengen.
Vuur laag zetten en suiker al roerend laten oplossen.
Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen.
In schaal komkommer, wortelreepjes, tauge en bosui mengen.
Azijnmengsel over de groenten schenken en uurtje laten staan.
Rijst gaarkoken vlg gebruiksaanwijzing.
Rendang over vier borden verdelen.
Rijst en atjar apart serveren.