Saté van lamsvlees                    

4 personen     

voor pindasaus: zie bij Oosters en Sauzen     

 

1 rode ui          

2 el gefruite uitjes   

2 tenen knoflook           

2 el verse korianderblaadjes         

3 cm verse gemberwortel               

1 rode spaanse peper               

4 el ketjap manis              

sap van 1 limoen             

1 tl gemalen koriander (ketoembar)                 

600g mals lamsvlees van bout of schouder                       

 

 

Schil de gemberwortel en verwijder de zaadjes uit de peper.  

Hak de ui, knoflook, gember en peper zeer fijn en meng ze in een kom            met 4 el ketjap, het limoensap en de koriander.

Snij het lamsvlees in blokjes van ca. 2 - 3 cm en schep door marinade.        

Laat afgedekt in de koelkast minstens een hele nacht rusten, een enkele keer omscheppen.

Verwarm een grillpan of grillplaat goed voor.    

Steek het vlees aan bamboestokjes en rooster het in ca 5 - 8 min mooi bruin en bijna gaar.        

Leg op 4 borden en schep er de saus over.        

Bestrooien met gefruite ui en korianderblaadjes.