Paprikasaus         

Barbecue                               

 

40 gram boter   

2 gesnipperde uien     

3 fijngehakte teentjes knoflook                       

1 rode paprika, in kleine stukjes                       

25 gr gezeefde bloem              

½ tl scherpe paprikapoeder              

3 el tomatenpuree               

1 mespunt suiker              

1 laurierblad                 

2 - 3 el creme fraiche 

½ tablet voor kruidenbouillon 

 

 

Smelt de boter in een wok en fruit de uien ca. 3 min.  

Voeg de knoflook toe en na 1 min de paprikastukjes. 

Strooi bloem en paprikapoeder erover, voeg tomatenpuree en suiker toe            .

Laat alles 3 min zachtjes bakken.           

Schenk er, al roerend 3 dl water bij en doe het laurierblad erbij.    

Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.  

Laat dan 5 min zachtjes sudderen en los het bouillontablet erin op.

Schenk de saus door een zeef in een andere pan.

           

Roer er, vlak voor het opdienen de room door.