Paprikasaus
Barbecue
40 gram boter
2 gesnipperde uien
3 fijngehakte teentjes knoflook
1 rode paprika, in kleine stukjes
25 gr gezeefde bloem
½ tl scherpe paprikapoeder
3 el tomatenpuree
1 mespunt suiker
1 laurierblad
2 - 3 el creme fraiche
½ tablet voor kruidenbouillon
Smelt de boter in een wok en fruit de uien ca. 3 min.
Voeg de knoflook toe en na 1 min de paprikastukjes.
Strooi bloem en paprikapoeder erover, voeg tomatenpuree en suiker toe .
Laat alles 3 min zachtjes bakken.
Schenk er, al roerend 3 dl water bij en doe het laurierblad erbij.
Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
Laat dan 5 min zachtjes sudderen en los het bouillontablet erin op.
Schenk de saus door een zeef in een andere pan.
Roer er, vlak voor het opdienen de room door.