Scherp-pikante malagasaus
4 personen
2 hardgekookte eieren
2 rauwe eieren
½ el zwarte peper
1 tl cayennepeper
10 el olijfolie
25 zoete amandelen
½ kopje gele rozijnen
2 el vloeibare honing
4 el wijnazijn
4 el tomatenpuree
Hardgekookte eieren pellen, fijnhakken en door zeef drukken.
Haksel met de rauwe eieren tot een gladde massa roeren.
Peper, cayennepeper en olie toevoegen.
Amandelen 1 min in kokend heet water leggen, dan vliesjes eraf en de drooggedepte amandelen fijnhakken of fijnstampen.
De rozijnen 5 min laten zwellen in kokend heet water, dan afgieten en de drooggedepte rozijnen zeer fijn snijden of hakken.
De gehakte amandelen en rozijnen en de overige ingredienten door het eiersausje roeren en het mengsel 20 min laten staan.
Lekker bij: o.a. Vleesfondue.