Curry met lamsgehakt en bier
4 personen
1 ui, gesnipperd
400g lamsgehakt
1 flesje bier, pils
peper en zout
2 tenen knoflook, geperst
2 beschuiten
50g boter
1½ el kerriepoeder, mild
3 el bloem
1/8 slagroom
2 tl bouillonpoeder
20 zoetzure zilveruitjes
3 el zoetzuur vocht ervan
In kom: helft van ui, gehakt, 3 el bier, peper en zout, knoflook.
Beschuiten erboven verkruimelen en alles goed doorelkaar mengen.
Hiervan ca. 30 kleine gehaktballetjes vormen.
In braadpan boter verhitten en balletjes rondom goudbruin bakken.
Uit pan scheppen en in bakvet rest van ui en kerrie ca 3 min zacht bakken.
Bloem erdoor roeren en al roerend, scheutje voor scheutje erbij: rest van bier, zoetzuur vocht en slagroom.
Blijven roeren tot lichtgebonden saus.
Bouiilonpoeder en gahaktballetjes erbij en roeren.
Met deksel op pan ca 5 min zacht koken, af en toe roeren.
Afkoelen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Door curry zilveruitjes roeren en ca 5 min verwarmen.
Zonodig 1 à 2 el water erbij en op smaak maken met peper en zout.
Lekker met salade en rijst.