Curry met lamsgehakt en bier

4 personen

 

1 ui, gesnipperd

400g lamsgehakt      

1 flesje bier, pils           

peper en zout   

2 tenen knoflook, geperst            

2 beschuiten                

50g boter                     

1½ el kerriepoeder, mild                 

3 el bloem                    

1/8 slagroom    

2 tl bouillonpoeder  

20 zoetzure zilveruitjes        

3 el zoetzuur vocht ervan       

 

 

In kom: helft van ui, gehakt, 3 el bier, peper en zout, knoflook. 

Beschuiten erboven verkruimelen en alles goed doorelkaar mengen.          

Hiervan ca. 30 kleine gehaktballetjes vormen.

In braadpan boter verhitten en balletjes rondom goudbruin bakken.           

Uit pan scheppen en in bakvet rest van ui en kerrie ca 3 min zacht bakken.           

Bloem erdoor roeren en al roerend, scheutje voor scheutje erbij: rest van bier, zoetzuur vocht en slagroom.    

Blijven roeren tot lichtgebonden saus.   

Bouiilonpoeder en gahaktballetjes erbij en roeren. 

Met deksel op pan ca 5 min zacht koken, af en toe roeren.

Afkoelen.         

Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.           

 

Door curry zilveruitjes roeren en ca 5 min verwarmen.

Zonodig 1 à 2 el water erbij en op smaak maken met peper en zout.               

 

Lekker met salade en rijst.