Lamslever in rodewijnsaus

 

8 dunne plakken lamslever (turkse slager)

1 ui, fijngehakt

30g gekruide bloem (gewoon op smaak brengen)

150 ml rode wijn

400g gehakte tomaten uit blik

1 tl honing

6 blaadjes basilicum in stukjes

75g gerookt ontbijtspek, in plakjes

250g macaroni of andere schelppasta

Peper en zout

 

 

Fruit de ui in wat olie en schep die in een grote platte ovenschaal.

Bestrooi de lever met de gekruide bloem, bak die iets bruin in de olie en leg de plakjes dan op de uien.

Roer de rest van de bloem door het vocht in de pan, voeg de rode wijn toe, alle tomaten op twee el na, en doe er de basilicum en de honing bij.

Aan de kook brengen, zout en peper toevoegen en schenk de saus over de lever.

Leg hier het spek over.

25 min in een oven op 190 gC.

Kook de pasta, afgieten, laten uitlekken en roer er de rest van de tomaten door met wat zout en peper.

Serveer hier de lever op.