Lamsbout, iets anders

6 personen

 

5 tenen knoflook           

1 lamsbout van ca 1 kg            

10 takjes tijm               

3 el olijfolie                   

1 tl honing                    

2 el sofritto (390gr Grand’Italia)                 

1 citroen                      

1 rode ui                      

1 zak ratatouille mix                 

1 ovenschaal    

 

 

Pel de knoflook en snij iedere teen over de lengte in drieen.

Maak met een scherp mesje inkepingen in de bout en steek in elke inkeping een stukje knoflook en een takje tijm.        

Leg de lamsbout in de ovenschaal.      

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer de olijfolie met honing en sofritto doorelkaar.       

Smeer de lamsbout er rijkelijk mee in. 

Was de citroen en snij ze in plakken.          

Pel de ui en snij ze in partjes.    

Strooi de ratatouille mix, citroen en ui rondom de bout.           

Laat de bout middenin de oven in ca 45 min gaar worden.

Besprenkel hem af en toe met het braadvocht. 

Schep de groenten regelmatig om.             

 

Lekker met pasta ( of rijst ).