Gestoofd lamsvlees

4 personen

 

5 el (arachide) olie                  

8 plakken lamsbout                     

peper en zout               

250g soepgroenten               

5 tenen knoflook                       

½ tl sereh-poeder             

1 tl kruidnagelpoeder                      

300g basmati-rijst                 

1 zakje amandelschaafsel (Baukje)                   

 

 

Verhit 4 el olie in een braadpan.           

Bak het vlees aan beide kanten ca. 3 min.     

Bestrooi het vlees met zout en peper.

Soepgroenten erbij en bak 3 min.     

Pel de knoflook en pureer het met de rest van de olie, sereh-poeder en het kruidnagelpoeder.         

Voeg het knoflookmengsel met 1 dl water toe aan het vlees.   

Stoof het afgedekt nog ca 1 kwartier.        

Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder alu-folie.

           

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.      

Pureer het groentenmengsel en pureer het tot een saus met 2 dl water. 

Breng op smaak met peper en zout.    

Rooster de amandelen in een droge koekenpan.      

Serveer de lamsbout met de saus en de rijst.     

Bestrooi het met het amandelschaafsel.