Gestoofd lamsvlees
4 personen
5 el (arachide) olie
8 plakken lamsbout
peper en zout
250g soepgroenten
5 tenen knoflook
½ tl sereh-poeder
1 tl kruidnagelpoeder
300g basmati-rijst
1 zakje amandelschaafsel (Baukje)
Verhit 4 el olie in een braadpan.
Bak het vlees aan beide kanten ca. 3 min.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Soepgroenten erbij en bak 3 min.
Pel de knoflook en pureer het met de rest van de olie, sereh-poeder en het kruidnagelpoeder.
Voeg het knoflookmengsel met 1 dl water toe aan het vlees.
Stoof het afgedekt nog ca 1 kwartier.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder alu-folie.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Pureer het groentenmengsel en pureer het tot een saus met 2 dl water.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Serveer de lamsbout met de saus en de rijst.
Bestrooi het met het amandelschaafsel.