Italiaanse lamsstoofpot

2 personen

 

1 dl groentenbouillon           

halve stengel bleekselderij     

2 plakjes citroen           

2 tenen knoflook           

2 takjes peterselie         

1 tl tijm

1 middelgrote ui           

1 laurierblaadje             

150gr zilvervliesrijst                

250gr lamsvlees           

half potje zongedroogde tomaten           

halve dl rode wijn     

maizena          

peper en zout   

4 boter 

zwarte olijven zonder pit        

 

 

Lamsvlees en bleekselderij in stukjes snijden.

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.    

Boter verhitten en vlees snel bruinbakken.    

Kruidentakjes, ui, knof en hete bouillon toevoegen.       

Na ca 30 min bleekselderij erbij.

Na ca 1 uur is het vlees gaar.

           

Rijst bereiden volgens aanwijzing op pak.

Kruidentakjes uit pan halen en citroen, tomaat en wijn erbij.     

Nog 5 min zacht laten koken.     

Olijven halveren en vlak voor het eten erdoor roeren. 

Op smaak brengen met peper en zout.  

Eventueel bijbinden met maizena, mag niet te dun zijn.

 

Serveren met de zilvervliesrijst.