Italiaanse lamsstoofpot
2 personen
1 dl groentenbouillon
halve stengel bleekselderij
2 plakjes citroen
2 tenen knoflook
2 takjes peterselie
1 tl tijm
1 middelgrote ui
1 laurierblaadje
150gr zilvervliesrijst
250gr lamsvlees
half potje zongedroogde tomaten
halve dl rode wijn
maizena
peper en zout
4 boter
zwarte olijven zonder pit
Lamsvlees en bleekselderij in stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
Boter verhitten en vlees snel bruinbakken.
Kruidentakjes, ui, knof en hete bouillon toevoegen.
Na ca 30 min bleekselderij erbij.
Na ca 1 uur is het vlees gaar.
Rijst bereiden volgens aanwijzing op pak.
Kruidentakjes uit pan halen en citroen, tomaat en wijn erbij.
Nog 5 min zacht laten koken.
Olijven halveren en vlak voor het eten erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Eventueel bijbinden met maizena, mag niet te dun zijn.
Serveren met de zilvervliesrijst.