Lamsfilet met rode wijn en chorizo

 

500g lamsfilet in dobbelstenen gesneden

2 el bloem

Peper en zout

2 el olijfolie

100g chorizo, in grove stukken gesneden

1 rode ui, fijngesneden

3 tenen knoflook

300 ml bouillon

50 ml rode wijn

1 blik bruine bonen

Peterselie

 

 

Wentel de lamsfilet door de bloem en bestrooi met peper en zout.

Verhit de olie in een grote braadpan op gematigd vuur.

Bak het lamsvlees en de chorizo in ca. 5 min rondom goudbruin. Haal alles uit de pan.

Bak in diezelfde pan de uien en de knoflook en voeg de wijn en bouillon toe.

Doe nu ook het vlees en de chorizo weer terug in de pan en laat alles ca. 1 uur zachtjes sudderen.

10 min voordat de kooktijd voorbij is doe je de bruine bonen erbij.

Schep op voorverwarmde borden met erboven op een takje peterselie.

 

Lekker met rijst en broccoli