Lamslever in rodewijnsaus
8 dunne plakken lamslever (turkse slager)
1 ui, fijngehakt
30g gekruide bloem (gewoon op smaak brengen)
150 ml rode wijn
400g gehakte tomaten uit blik
1 tl honing
6 blaadjes basilicum in stukjes
75g gerookt ontbijtspek, in plakjes
250g macaroni of andere schelppasta
Peper en zout
Fruit de ui in wat olie en schep die in een grote platte ovenschaal.
Bestrooi de lever met de gekruide bloem, bak die iets bruin in de olie en leg de plakjes dan op de uien.
Roer de rest van de bloem door het vocht in de pan, voeg de rode wijn toe, alle tomaten op twee el na, en doe er de basilicum en de honing bij.
Aan de kook brengen, zout en peper toevoegen en schenk de saus over de lever.
Leg hier het spek over.
25 min in een oven op 190 gC.
Kook de pasta, afgieten, laten uitlekken en roer er de rest van de tomaten door met wat zout en peper.
Serveer hier de lever op.