Lamsstoofpot met couscous
2 personen
1 ui
2 tenen knoflook
4 el olijfolie
300gr lamsvlees
peper en zout
1 zak panklare ratatouille (400gr)
halve limoen
1 kaneelstokje
2 tl ketoembar
half runderbouillontablet
200gr couscous
Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn.
Verhit 3 el olijfolie in een pan en fruit de ui ca 2min op matig vuur.
Snij het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout.
Bak het ca 5 min op hoog vuur en voeg de laatste min de knoflook toe.
Doe de ratatouille bij het vlees en bak ca 5 min.
Was de limoen en snij ze in plakjes.
Voeg limoen, kaneelstokje, ketoembar en 2 dl warm water met het tablet aan het vlees toe en laat afgedekt ca 30 min stoven.
Bereid couscous met 1 el olijfolie en 2 dl kokend water vlg gebruiksaanwijzing.
Schep de couscous in het midden van een schaal en verdeel de lamsstoofpot eromheen.