Bourgondische stoofpot
6 personen
1 kg magere runderlappen
peper en zout
100g boter
100g magere spekblokjes
3 uien
4 dl rode wijn
2 dl vleesbouillon
takje tijm
2 laurierblaadjes
2 tenen knoflook
1 bakje champignons
allesbinder of maizena
peterselie naar smaak
Vlees in dobbelstenen snijden en bestrooien met peper en zout.
Boter verhitten en hierin de spekblokjes zachtjes bakken.
De uien snipperen en meefruiten.
Het vlees rondom aanbraden, dan de wijn, bouillon, kruiden en geperste knoflook erbij en ca 2½ uur zachtjes stoven.
Champignons in vieren snijden en in 1½ el boter bakken en toevoegen.
Naar behoefte de massa binden met maizena of allesbinder.
Op smaak afmaken met zout en peper.
Peterselie fijnknippen en vlak voor het opdienen door de saus roeren.
Lekker met gekookte aardappelen en worteltjes.