Hongaarse goulash          

4 personen                 

 

1 grote ui         

3 tenen knoflook           

3 rode paprika's

750g doorregen runderlappen    

100g spekblokjes     

3 el olijfolie                   

1 el milde paprikapoeder              

½ tl chilipoeder             

½ tl tijm                       

peper en zout   

¼ ltr vleesbouillon    

1 dl rode wijn    

4 aardappelen  

250g sperciebonen   

 

 

Pel en snipper de ui en de knoflook.          

Maak de paprika's schoon en snij ze in stukken.  

Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit.     

Voeg de olie toe en bak het vlees rondom bruin, ui en knoflook even meebakken.     

Schep de paprika's met het poeder, chilipoeder en tijm erdoor.      

Peper en zout naar smaak.     

Schenk bouillon en wijn langs rand vd pan erbijen breng alles aan kook. 

Vlees ca 2½ u zachtjes op vlamverdeler stoven.

Regelmatig omscheppen.   

Aardappelen schillen en in stukken, bonen schoon en halveren.          

Aardappelen en bonen bij goulash en alles nog ca 30 min zacht stoven.   

Op smaak brengen met peper en zout.