Jambalaya                         

2 personen

 

75g slagers-achterham (aan één stuk)         

50g chorizo (aan één stuk )

1 ui                 

½ rode en groene paprika             

½ kippenbouillon tablet               

2 el olijfolie                   

150g wilde en witte rijst                      

200g tomatenblokjes             

2 tl cajunkruiden                       

1 bakje jumbogarnalen (100g)

 

 

Snij de ham in blokjes, de chorizo in dikke plakjes en halveer ze.       

Pel de ui en snipper hem fijn.                       

Was de paprika's, zaadlijsten eruit en snij ze in blokjes.

Los het bouillontablet op in 2½ dl heet water.  

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui ca 2 min.     

Voeg de rijst toe en roer tot de korrels gaan glanzen.          

Voeg de tomatenblokjes, cajunkruiden en bouillon toe.     

Laat het geheel, afgedekt, op laag vuur ca 20 min zachtjes koken. 

Voeg de ham, chorizo en garnalen de laatste 5 min toe.                 

 

Lekker met een frisse salade.