Chilischotel met komkommer en spekjes

 

500g magere speklappen, in reepjes

Zout en peper

½ el chilipoeder

2 el zaonnebloemolie

2 tenen knoflook, gehakt

2 uien, gesnipperd

1 kleine chinese kool, in reepjes

1 blik (850g) bruine bonen, uitgelekt

4 el sojasaus

Enkele druppels tabasco

½ komkommer in plakjes

 

 

Bestrooi de spekreepjes met peper, zout en chilipoeder

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes al roerbakkend, bruin

Voeg de knoflook en de uien toe, schep alles regelmatig en bak het 10 min

Schep de chinese kool en de bruine bonen door het vlees en roerbak nog even totdat alles goed warm is.

Voeg de sojasaus en tabasco toe.

Serveer er de komkommer bij.

 

Tips:

Vervang de speklapjes door ongepaneerde schnitsels of hamlapjes.

Neem ipv bruine bonen: rode bonen of kapucijners.