Chilischotel met komkommer en spekjes
500g magere speklappen, in reepjes
Zout en peper
½ el chilipoeder
2 el zaonnebloemolie
2 tenen knoflook, gehakt
2 uien, gesnipperd
1 kleine chinese kool, in reepjes
1 blik (850g) bruine bonen, uitgelekt
4 el sojasaus
Enkele druppels tabasco
½ komkommer in plakjes
Bestrooi de spekreepjes met peper, zout en chilipoeder
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes al roerbakkend, bruin
Voeg de knoflook en de uien toe, schep alles regelmatig en bak het 10 min
Schep de chinese kool en de bruine bonen door het vlees en roerbak nog even totdat alles goed warm is.
Voeg de sojasaus en tabasco toe.
Serveer er de komkommer bij.
Tips:
Vervang de speklapjes door ongepaneerde schnitsels of hamlapjes.
Neem ipv bruine bonen: rode bonen of kapucijners.