Maaltijd rijstsalade         

4 personen                 

 

250 gr snelkookrijst    

1 tablet kippenbouillon  

200 gr gerookte kipfilet  

150 gr jong belegen Goudse kaas    

150 gr blauwe druiven 

1 zure appel     

2 eetl citroensap                       

halve komkommer                 

2 bekertjes zure room               

2 teentjes knoflook           

1 eetl bakgember       

1 theel kerriepoeder     

1 theel mosterd

zout en peper   

1 zak gemengde sla

           

 

Kook de rijst in water met het bouillontablet.   

Snij de kipfilet in plakjes en de kaas in reepjes.

Halveer de gewassen druiven en verwijder de pitjes.  

Snij de gwassen appel in blokjes en besprenkel ze met het citroensap.       

Snij de gewassen komkommer eerst in de lengte door, schep het zaad eruit en snij hem dan in dunne boogjes.          

Roer de zure room met de uitgeperste knoflook, gember, kerrie, mosterd, zout en de peper tot een saus en vermeng alles met helft van de saus. 

  

Meng vlak voor het serveren de sla door de salade en schep rest van de saus erop.

 

Lekker met grof bruin brood.