Najaarspannetje met kip, spek, casselerrib en savooiekool

4 personen             

 

4 kippenbouten 

peper en zout               

boter               

200g blokjes mager ontbijtspek                   

1savooiekool, in reepjes            

1 rookworst, in plakjes            

8 plakjes casselerrib, à ca 50g                 

1 dl droge witte wijn                 

3 dl kalfsfond (pot)                

 

extra: braadslee

           

 

Oven voorverwarmen op 185 gr.        

Kip bestrooien met peper en zout en rondom bruinbakken.    

Bouten in braadslede, in midden van oven, ca 40 min braden.

Af en toe bedruipen.        

Bouten in alu-folie kwartiertje laten rusten.     

Spekjes in grote braadpan zachtjes uitbakken en uit pan nemen.      

In achtergebleven vet in gedeelten koolreepjes ca 4 min bakken.

Alle kool en spek terug in pan leggen, rookworst en casseler erop en afgedekt verwarmen.

Bouten ook op kool leggen, eventueel halveren.          

Braadvocht van kip in apart pannetje doen, vet eraf schenken en wijn bij  mengsel iets laten inkoken en fond toevoegen.       

 

Koolgerecht serveren met de saus en aardappelpuree.