Romige visschotel
4 personen
1 dunne prei
1 el olijfolie
2 el pijnboompitten
300g kabeljauwfilets
300g zalmfilets
250 ml slagroom
2 el droge witte vermouth (Noilly Prat)
1 el fijngehakte verse dille
4 toefjes dille voor garnering
1 tl bouillonpoeder
peper en zout
100g noorse garnalen
100g rivierkreeftjes
Snij de prei in dunne ringen, wassen goed laten uitlekken.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui met pijnboompitten ca. 3 min.
Snij de kabeljauw- en zalmfilets in vier gelijke stukken.
Verhit de slagroom in een hapjespan tot hij net borrelt.
Roer de noilly prat met dille, bouillonpoeder, peper en zout erdoor.
Leg de stukken vis in de room en verwarm de ca 4 min, keer ze halverwege om.
Leg de vis op 4 warme borden en houd ze warm.
Roer de garnalen, rivierkreeftjes en het preimengsel door de slagroom.
Warm nog even goed door en schenk de saus dan over de vis.
Garneer met een toefje dille.
Lekker met broccoli en witte wilde rijst.