Vlaams stoofpotje         

4 personen                 

 

30g boter         

600g runderlappen, in blokjes             

4 sjalotjes, in vieren   

1 flesje belgisch bier      

2 sneden bruinbrood zonder korst                 

2 el mosterd                 

2 lauriertakjes              

1 winterwortel, in halve plakken            

400g witte kool, in grove stukken                       

500g aardappels, geschild in stukken van ca 3 cm    

peper en zout   

1 el maizena    

 

 

In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken.   

Sjalotjes erbij en 2 min meebakken.     

Bier in pan schenken en zoveel water dat vlees onderstaat.      

Brood met mosterd bestrijken en met laurierblaadjes in pan doen.     

Pan afdekken en vlees ca 2 uur zachtjes koken.

Wortel, kool en aardappelen erbij en alles nog een uurtje laten garen.      

Af en tot omscheppen.   

Op smaak maken met peper, zout en mosterd.          

Maizena losroeren met 3 el water en braadvocht ermee binden.