Vlaams stoofpotje
4 personen
30g boter
600g runderlappen, in blokjes
4 sjalotjes, in vieren
1 flesje belgisch bier
2 sneden bruinbrood zonder korst
2 el mosterd
2 lauriertakjes
1 winterwortel, in halve plakken
400g witte kool, in grove stukken
500g aardappels, geschild in stukken van ca 3 cm
peper en zout
1 el maizena
In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken.
Sjalotjes erbij en 2 min meebakken.
Bier in pan schenken en zoveel water dat vlees onderstaat.
Brood met mosterd bestrijken en met laurierblaadjes in pan doen.
Pan afdekken en vlees ca 2 uur zachtjes koken.
Wortel, kool en aardappelen erbij en alles nog een uurtje laten garen.
Af en tot omscheppen.
Op smaak maken met peper, zout en mosterd.
Maizena losroeren met 3 el water en braadvocht ermee binden.