Aardappel-courgette gratin
4 personen
750g vastkokende aardappelen
1 courgette
kerriepoeder
elk ½ dl melk en slagroom
2 eieren
2 tenen knoflook
150g geraspte Gruyere
peper en zout
Aardappelen in plakjes schaven en net gaar koken.
Courgette in plakjes.
Platte ovenschaal invetten, er eenderde van de aardappelen erop.
Met een lepeltje kaas bestrooien.
Helft van courgetteplakjes erover verdelen en bestrooien met kerriepoeder.
Zo nog 3 afwisselende lagen aanbrengen, eindigen met aardappelen.
Melk en room vermengen, eieren erdoor kloppen en knoflook persen.
Resterende kaas erdoor roeren en peper en evt. Zout naar smaak erbij.
Mengsel over de aardappelen schenken.
In voorverwarmde oven 200 graden, in ca 30 mingoudbruin en gaar.
Lekker met kip en een salade.