Asperges met eiersaus                       

hoofdgerecht

4 personen     

           

3 pond asperges           

3 eieren                       

1 uitje              

2 dl groentenbouillon                       

10 gr boter of margarine                    

1 potje creme fraiche             

halve dl. melk               

3 eetl bloem                 

selderij            

peper en zout   

 

 

Schil de asperges en kook ze gaar in water met wat zout.    

Kook de eieren hard.    

Fruit de kleingesneden ui met peper en nootmuskaat in de boter.          

Voeg de bouillon toe.     

Roer de bloem met de melk glad en roer de creme fraiche erdoor. 

Schenk het mengsel, al roerend, bij de warme bouillon en breng dit aan de kook            .

Voeg na een paar minuten de in stukken gesneden eieren en fijngeknipte peterselie erbij, warm de saus nog even door.  

Bestrooi de uitgelekte asperges met nootmuskaat.   

Serveer met de saus.                           

 

Deze romige eiersaussmaakt ook lekker bij andere groenten, zoals bloemkool, prei, koolrabi en spitskool.