Aardappelcurry met bloemkool                   

4 personen                 

 

400g vastkokende aardappelen

1 ui      

2 tenen knoflook           

2 el boter         

1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)                   

1 el kerriepoeder                       

½ tl gemberpoeder              

½ tl komijnzaadjes              

200g bloemkoolroosjes                     

2 dl cocosmelk (blik)    

mespunt suiker

1 tl citroensap  

paar takjes verse koriander 

 

 

Aardappelen in blokjes snijden.

Ui en knoflook snipperen en in de boter goudgeel fruiten.           

De kruiden erdoor roeren en een minuutje meebakken.     

Aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toevoegen en omscheppen.   

Kokosmelk, suiker en citroensap erbij en alles ca 15min zacht garen.  

Aardappelblokjes en bloemkoolroosjes moeten heel blijven. 

Koriander fijnknippen en over gerecht strooien.                      

 

Lekker met gestoofde lamslapjes.