Elzasser zuurkoolschotel 2 (choucroute)    

2 personen

 

1 zakje gekookte wijnzuurkool (250 gr)

1 kleine appel               

1 laurierblaadje             

1 ui                 

50 gr boter                   

½ pot vleesfond (a 380ml)                     

3 jeneverbessen                       

4 plakkjen casselerib                    

4 knakworstjes             

1 zakje minikrieltjes     

 

 

Zuurkool laten uitlekken, appel schillen en in kleine blokjes snijden.

Laurierblaadje in grove stukken scheuren, ui pellen en snipperen.

In braadpan 25g boter verhitten en ui ca 3 min zachtjes bakken.           

Zuurkool toevoegen en al omscheppend ca 3 min meebakken.     

Appel, fond, jeneverbessen en laurierblad toevoegen.       

Casseleribplakken en worstjes erbovenop leggen.

In voorverwarmde oven, afgedekt in ca 20 min zachtjes laten stoven. 

Krielaardappeltjes gaarkoken, afgieten en rest van boter erdoor mengen.          

Zuurkool op schaal scheppen en krieltjes eromheen.