Gegratineerde fruitige zuurkool
4 personen
100 blanke rozijnen
25g boter
200g magere gerookte spekblokjes
500g wijnzuurkool
1 appel
2 tl kaneelpoeder
1 banaan
1 pakje aardappelpuree (4 porties)
peper en zout
nootmuskaat
4 plakken ananas
8 plakken gekookte ham
100g geraspte kaas
Wel de rozijnen in warm water.
Verhit de boter en bak de spekblokjes.
Doe de zuurkool erbij en stoof 5 min met het deksel op de pan.
Schil de appel en snij hem in kleine blokjes.
Schep de rozijnen, appel en kaneelpoeder door de zuurkool.
Leg er plakjes banaan op en stoof nog 5 min met deksel op de pan.
Maak de aardappelpuree met melk i.p.v. Water.
Doe er peper, zout en nootmuskaat bij naar smaak.
Verwarm de oven of grill voor.
Schep het mengsel in een ovenschaal.
Rol de ham tot rolletjes en leg ze met de plakken ananas op de zuurkool.
Verdeel de puree erover en bestrooi alles met de geraspte kaas.
Schuif de schaal in de oven todat de kaas goed gesmolten is en begint te kleuren.