Gegratineerde fruitige zuurkool                     

4 personen

 

100 blanke rozijnen

25g boter         

200g magere gerookte spekblokjes     

500g wijnzuurkool     

1 appel             

2 tl kaneelpoeder               

1 banaan                     

1 pakje aardappelpuree (4 porties)                    

peper en zout               

nootmuskaat    

4 plakken ananas

8 plakken gekookte ham  

100g geraspte kaas    

 

 

Wel de rozijnen in warm water.  

Verhit de boter en bak de spekblokjes.

Doe de zuurkool erbij en stoof 5 min met het deksel op de pan.     

Schil de appel en snij hem in kleine blokjes.  

Schep de rozijnen, appel en kaneelpoeder door de zuurkool.         

Leg er plakjes banaan op en stoof nog 5 min met deksel op de pan.

Maak de aardappelpuree met melk i.p.v. Water. 

Doe er peper, zout en nootmuskaat bij naar smaak.     

Verwarm de oven of grill voor.           

Schep het mengsel in een ovenschaal.      

Rol de ham tot rolletjes en leg ze met de plakken ananas op de zuurkool.

Verdeel de puree erover en bestrooi alles met de geraspte kaas.   

Schuif de schaal in de oven todat de kaas goed gesmolten is en begint te kleuren.