Gegrilde asperges met spek
4 personen
1 kg witte asperges
1 el suiker
250g plakjes mager ontbijtspek
2 el olijfolie
1 pakje puree à la minute
½ zakje verse bieslook (à 25g)
1 zakje rucolasla (75g)
platte ovenschaal, ca 20 x 30 cm
Asperges schillen, houtachtige onderkanten eraf, alles bewaren in ruim water met zout en 1 el suiker.
Asperges + schilafval aan kook brengen .
Laat 7 min koken, uit de pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
Asperges met spek omwikkelen en naast elkaar in ovenschotel leggen.
Geheel met olie bestrijken en flink met peper bestrooien.
Asperges ca 8 min grillen, halverwege keren.
Puree vlg gebruiksaanwijzing bereiden.
Rucola grof snijden en door aardappelpuree scheppen.
Asperges over vier voorverwarmde borden verdelen.
Bieslook fijnknippen en borden ermee garneren.
Serveren met de puree.