Gelderse zuurkooltaart met rookworst en salami
4 a 6 personen
750g - 1 kg aardappelen
1½ dl creme fraiche
2 tl fijngesneden tijm
600g zuurkool
8 jeneverbessen
1 rookworst, in dunne plakjes
200g salami, in plakjes
4-5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 eierdooier, losgeklopt
peper en zout
3 el fijngesneden bladselderij
rechthoekige ovenschaal met hoge rand, ca 16 x 28cm, ingevet
Aardappelen koken, fijnstampen en peper, zout, creme fraiche, tijm en bladselderij erdoor roeren.
Zuurkool in ruim water met zout en jeneverbessen in ca 15 min koken.
Goed laten uitlekken en ev. Beetje droogdeppen.
Vorm vullen met laagje zuurkool, laagje rookworst en salami, laagje puree en eindigen met laagje zuurkool.
Elk laagje peper en zout.
Oven voorverwarmen op 200gr.
Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap van ca 18 x 30 cm.
Deeglap over vorm leggen en randen met water om rand van vorm plakken.
Deegdeksel met eidooier bestrijken en gerecht middenin oven in ca 40 - 45 min bakken.