Gelderse zuurkooltaart met rookworst en salami          

4 a 6 personen                       

 

750g - 1 kg aardappelen     

1½ dl creme fraiche             

2 tl fijngesneden tijm      

600g zuurkool  

8 jeneverbessen                       

1 rookworst, in dunne plakjes               

200g salami, in plakjes            

4-5 plakjes bladerdeeg, ontdooid                      

1 eierdooier, losgeklopt           

peper en zout

3 el fijngesneden bladselderij      

 

rechthoekige ovenschaal met hoge rand, ca 16 x 28cm, ingevet 

           

 

Aardappelen koken, fijnstampen en peper, zout, creme fraiche, tijm en bladselderij erdoor roeren.

Zuurkool in ruim water met zout en jeneverbessen in ca 15 min koken. 

Goed laten uitlekken en ev. Beetje droogdeppen.

Vorm vullen met laagje zuurkool, laagje rookworst en salami, laagje puree en eindigen met laagje zuurkool.

Elk laagje peper en zout. 

          

Oven voorverwarmen op 200gr.         

Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap van ca 18 x 30 cm.     

Deeglap over vorm leggen en randen met water om rand van vorm plakken.          

Deegdeksel met eidooier bestrijken en gerecht middenin oven in ca 40 - 45 min bakken.