Roergebakken sperciebonen met casselerrib
4 personen
600g sperciebonen
350g casselerrib in dikke plakken
1 flinke ui
20g boter
5 el olijfolie
1 pak panklare krieltjes (750g)
1 bakje cherrytomaatjes (250g)
2 tl ital.kruiden op oliebasis (Silvo)
1 tl chilipoeder
peper en zout
Bonen schoonmaken, wassen en doormidden breken.
Casselerrib in reepjes snijden, ui pellen en snipperen.
In grote koekenpan boter met 2 el olie verhitten.
Krieltjes in ca 10 min rondom bruin en gaar bakken.
Intussen in andere pan rest van olie verhitten.
Ui en bonen ca 6 min al omscheppend bakken.
Vleesreepjes erbij en ca 3 min meebakken.
Cherrytomaatjes en italiaanse kruiden toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Krieltjes op smaak brengen met chilipoeder en zout.