Spruitjes met ham en kaas
2 personen
350-400g kleine spruitjes
zout en witte peper
100-150g gekookte ham in reepjes
ca. 45 g boter
1 gesnipperd sjalotje
1 teen knoflook, ragfijn gehakt
25g bloem, gezeefd
2½ dl melk
geraste nootmuskaat
75g belegen Boeren Goudse kaas grof geraspt
50g fijngeraspte oude of overjarige Boeren Goudse kaas
Spruitjes koken met beetje zout, in vergiet laten uitlekken en warmhouden.
Ca.30g boter smelten in pan, sjalotje 2 min in fruiten, knoflook erdoor en na 1 minuut de bloem erbij. Goed doorroeren.
Melk erbij en roeren tot het een gebonden saus is geworden.
Saus 4-5 min laten sudderen, dan grof geraspte kaas erdoor.
Evt zout, peper en nootmuskaat toevoegen voor meer smaak.
Ham door de spruitjes scheppen en alles in een beboterde oveschaal doen.
Saus erover heen en bestrooien met de fijngeraspte kaas.
Leg er flintertjes boter op.
Schaal 10 - 12 min op rooster in oven van 200 graden.
Opdienen in de schaal.
Geef er stokbrood bij.