Spruitjes uit de wok                   

4 personen

 

2½ dl ketjap of Japanse sojasaus          

1 tl fijngesneden gemberwortel   

1 tl fijngesneden knoflook           

4 enkele kipfilets, in reepjes

300g basmatirijst      

200g spruitjes  

peper en zout               

2 el olijfolie                   

2 sjalotten in reepjes            

1 teen knoflook fijngesneden     

1 komkommer, in blokjes         

4 el zilveruitjes uit pot  

1 el geroosterde sesamzaadjes  

4 tomaten zonder zaad, in blokjes 

½ à 1 tl sambal

 

Voor de marinade:

2 dl ketjap mengen met gember en knoflook.          

Kiprepen erdoor scheppen en 3 uur laten marineren, laten uitlekken.         

 

 

Rijst vlg gebruiksaanwijzing gaarkoken.  

Spruitjes beetgaar koken en laten uitlekken.         

Wok met 1 el olijfolie verhitten en kip al scheppend in ca 10 min rondom aanbakken.

Met schuimspaan uit wok scheppen. 

Weer 1el olijfolie in wok verhitten en reepjes sjalot, knoflook en spruitjes            ca 3 min roerbakken.

Basmatisrijst erdoor scheppen en al omscheppend komkommer, uitjes, sesamzaadjes en tomaat erbij en meewarmen.

Op smaak brengen met ca 3 el ketjap en sambal.

Kip erdoor scheppen.        

Direct serveren.            

 

Lekker met een frisse taugésalade.