Spruitjes uit de wok
4 personen
2½ dl ketjap of Japanse sojasaus
1 tl fijngesneden gemberwortel
1 tl fijngesneden knoflook
4 enkele kipfilets, in reepjes
300g basmatirijst
200g spruitjes
peper en zout
2 el olijfolie
2 sjalotten in reepjes
1 teen knoflook fijngesneden
1 komkommer, in blokjes
4 el zilveruitjes uit pot
1 el geroosterde sesamzaadjes
4 tomaten zonder zaad, in blokjes
½ à 1 tl sambal
Voor de marinade:
2 dl ketjap mengen met gember en knoflook.
Kiprepen erdoor scheppen en 3 uur laten marineren, laten uitlekken.
Rijst vlg gebruiksaanwijzing gaarkoken.
Spruitjes beetgaar koken en laten uitlekken.
Wok met 1 el olijfolie verhitten en kip al scheppend in ca 10 min rondom aanbakken.
Met schuimspaan uit wok scheppen.
Weer 1el olijfolie in wok verhitten en reepjes sjalot, knoflook en spruitjes ca 3 min roerbakken.
Basmatisrijst erdoor scheppen en al omscheppend komkommer, uitjes, sesamzaadjes en tomaat erbij en meewarmen.
Op smaak brengen met ca 3 el ketjap en sambal.
Kip erdoor scheppen.
Direct serveren.
Lekker met een frisse taugésalade.