Zomers stoofpotje
4 personen
750g vastkokende aardappelen
3 el zonnebloemolie
20g boter
1 ui
4 tomaten
200g verse spinazie
150g feta
2 el geknipte basilicumblaadjes
½ tl oregano
2 teentjes knoflook
peper en zout
Aardappelen, schillen, koken, afgieten en laten afkoelen.
Aardappelen in niet te dunne plakken snijden.
2 lepels van de olie verhitten en de plakjes hierin rondom bruinbakken.
Ondertussen de ui snipperen en in de resterende olie goudgeel fruiten.
Tomaten in partjes snijden en 3 min roerbakken, bij de ui.
De spinazie uitzoeken, feta in blokjes en allebei toevoegen.
Omscheppen, de kruiden en teentjes uit de pers erbij.
Nog 3 min zachtjes bakken.
Mengsel bij de aardappelplakjes scheppen en samen nog doorwarmen.
Direct serveren.
Lekker bij een karbonaadje van de barbecue.