Zuurkooltaartje met shoarmavlees

Twee personen

 

1 ui, gesnipperd

Halve dl melk

Halve gele paprika, in kleine blokjes

1 el boter

30g gesneden chorizoworst

200g shoarmavlees

1 pakje St. Moret kaas, 150g

350g wijnzuurkool

Kerriepoeder

Ovenschoteltje, doorsnee ca. 15 cm, inh. ca. 1 liter

 

 

1 plakje chorizo achterhouden, rest in stukjes snijden

Margarine verhitten en de ui ca. 3 min zachtjes bakken

Toevoegen: vlees, stukjes chorizo en paprika

In 5 min gaarbakken en regelmatig omscheppen

Melk verwarmen, van vuur af St. Moret erdoor roeren

Met 2 vorken zuurkool lostrekken en in zeef laten uitlekken

Ovenschotel bekleden met alu-folie en invetten

Achtergehouden plakje chorizo in vieren snijden en in schotel leggen

St. Moret-mengsel erop scheppen en gladstrijken

Helft van zuurkool erover verdelen

Vleesmengsel erop verdelen

Bedekken met rest van zuurkool; beetje aandrukken

Afgedekt in koelkast bewaren

Oven voorverwarmen op 200 graden

Schotel in braadslee zetten in het midden van de oven en kokend water in de braadslee tot 1 cm onder de rand van de schotel.

Taartje ca. 45 min verwarmen, uit slede nemen en 5 min laten rusten.

Op plat bord omkeren en folie voorzichtig verwijderen.

Mespunt kerrie erover strooien.

 

Lekker met aardappelpuree.