Zuurkooltaartje met shoarmavlees
Twee personen
1 ui, gesnipperd
Halve dl melk
Halve gele paprika, in kleine blokjes
1 el boter
30g gesneden chorizoworst
200g shoarmavlees
1 pakje St. Moret kaas, 150g
350g wijnzuurkool
Kerriepoeder
Ovenschoteltje, doorsnee ca. 15 cm, inh. ca. 1 liter
1 plakje chorizo achterhouden, rest in stukjes snijden
Margarine verhitten en de ui ca. 3 min zachtjes bakken
Toevoegen: vlees, stukjes chorizo en paprika
In 5 min gaarbakken en regelmatig omscheppen
Melk verwarmen, van vuur af St. Moret erdoor roeren
Met 2 vorken zuurkool lostrekken en in zeef laten uitlekken
Ovenschotel bekleden met alu-folie en invetten
Achtergehouden plakje chorizo in vieren snijden en in schotel leggen
St. Moret-mengsel erop scheppen en gladstrijken
Helft van zuurkool erover verdelen
Vleesmengsel erop verdelen
Bedekken met rest van zuurkool; beetje aandrukken
Afgedekt in koelkast bewaren
Oven voorverwarmen op 200 graden
Schotel in braadslee zetten in het midden van de oven en kokend water in de braadslee tot 1 cm onder de rand van de schotel.
Taartje ca. 45 min verwarmen, uit slede nemen en 5 min laten rusten.
Op plat bord omkeren en folie voorzichtig verwijderen.
Mespunt kerrie erover strooien.
Lekker met aardappelpuree.