Andersgevulde portobello’s
4 portobello's
4 takjes tijm
2 el olijfolie + om te bestrijken
1 sjalot, gesnipperd
100 g gerookt ontbijtspek, fijngesneden
2 sneden oud wittebrood, zonder korst, verkruimeld
50 g ricotta, losgeroerd
Verhit de olie en fruit hierin de sjalot ca 3 min.
Voeg het spek toe en bak op een lage stand knapperig.
Roer de broodkruimels erdoor en bak ze even mee.
Schep dit uit de pan door de ricotta en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de stelen van de protobello's.
Bestrijk de randen van de portobello's met een kwastje met olie en zet de paddenstoelen metde holten naar boven in een ovenschaaltje.
Verdeel de vulling erover en leg er een takje tijm bovenop.
Bak de portobello's in de oven ca 25 min tot ze gaar zijn en de vulling goudbruin is.