Mosselcocktail                   

4 personen

 

200g gekookte mosselen         

5 el wodka       

1/8 slagroom                                                       

3 el mayonaise             

1 el hot tomatenketchup                       

worcestershiresaus                 

peper en zout               

12 gepelde walnoten                      

½ citroen                     

4 slabladeren   

4 el gepelde druiven (zonder pit) (blikje)

           

 

In kommetje uitgelekte mosselen en wodka doorelkaar scheppen.        

Afdekken en 3 uur laten intrekken, af en toe omscheppen.   

In kom slagroom bijna stijfkloppen.     

 

Erdoor roeren: mayonaise, ketchup. 6 druppels worc.saus, peper, zout.     

½ u in koelkast zetten. 

8 walnoten grof hakken, citroen in 4 plakjes snijden en insnijden.

Sla wassen en uitslaan.          

In 4 cocktailglazen slablad leggen en 1½ el saus erover verdelen.

Druiven tegen glaswand leggen.

 

Achtereenvolgens erover verdelen: helft van mosselen, gehakte noten, 1 el saus en rest van druiven.            

Bedekken met rest van saus en garneren met rest van walnoten.

citroen aan rand van glas steken.