Peer met Parmesaan en Parmaham

 

4 rijpe handperen

75g boter

8 plakken Parmaham of prosciutto crudo

2 lente-bosuitjes, in ringetjes

100g geraspte Parmesaanse kaas.

 

 

Was de peren, halveer ze in de lengte en haal het klokhuis eruit

Smelt de boter

Verwarm de ovengrill

Bestrijk de snijkanten van de peren met gesmolten boter

Leg ze op de bolle kant op een bakplaat

Rooster ze ca. 5 min onder de grill tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn.

Rooster intusen de ham in een droge, hete koekenpan.

Bak de bosui in de rest van de boter en voeg 6 verkruimelde of in stukjes gesneden plakjes ham toe.

Schep deze vulling in de peerholtes

Strooi de kaas erover en smelt deze ook even onder de grill tot een beetje goudgeel.

Serveer de peren met de rest van de hamplakjes erbij.

 

Lekker met donkerbruin brood en honing.