Cocktail van gerookte kip
4 personen
300 gr gerookte kipfilet
1 stengel bleekselderij
1 sinaasappel
50 gr hazelnoten
2 eetl mayonnaise
2 eetl yoghurt
1 theel. ketchup
citroensap
frissesalade
peper en zout
Snij de kipfilet in blokjes en de bleekselderij in plakjes.
Schil de sinaasappel dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit.
Bewaar 4 partjes.
Halveer de rest van de partjes en hak de hazelnoten grof.
Meng de kip met de bleekselderij, sinaasappel en noten.
Roer een sausje van de mayonnaise, yoghurt en ketchup.
Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Schil enkele mooie slablaadjes in 4 cocktailglazen.
Verdeel het kipmengsel erop en schenk het sausje erover.
Garneer met de partjes sinaasappel..
Wijntip:
Pinot blanc