Cocktail van gerookte kip

4 personen

 

300 gr gerookte kipfilet  

1 stengel bleekselderij                 

1 sinaasappel               

50 gr hazelnoten                       

2 eetl mayonnaise                 

2 eetl yoghurt               

1 theel. ketchup                       

citroensap                    

frissesalade                 

peper en zout   

 

 

Snij de kipfilet in blokjes en de bleekselderij in plakjes.

Schil de sinaasappel dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit.  

Bewaar 4 partjes.

Halveer de rest van de partjes en hak de hazelnoten grof.

Meng de kip met de bleekselderij, sinaasappel en noten.

Roer een sausje van de mayonnaise, yoghurt en ketchup.          

Breng op smaak met citroensap, peper en zout.  

Schil enkele mooie slablaadjes in 4 cocktailglazen. 

Verdeel het kipmengsel erop en schenk het sausje erover.   

Garneer met de partjes sinaasappel..               

 

Wijntip:

Pinot blanc