Flensjes gevuld met hamragout

Lunch / voorgerecht

4 personen

 

2 bosuitjes       

100g bloem      

150g achterham           

2 eieren           

1 zakje room-basilicumsaus  

1/4 ltr melk      

100g verse roomkaas        

50g boter

4 blaadjes verse basilicum

 

 

Snij de bosuitjes in ringetjes en de ham in reepjes.           

Bereid de saus volgens gebruiksaanwijzing.      

Voeg de roomkaas toe en laat deze al roerend smelten.

Roer de ham en bosui erdoor en laat nog ca 4 min zachtjes sudderen.        

Roer in een maatbeker de bloem, eieren en melk tot een glad beslag.     

Smelt de boter in een koekepan en roer ze door het beslag.       

Verhit de achtergebleven boter en laat wat beslag in de pan lopen.  

Bak een flensje tot de bovenkant droog is.          

Keer het en bak de onderkant goudbruin.        

Laat het op een bord glijden en houd het warm.

 

Bak nog 7 flensjes.           

Vouw de flensjes in vieren en leg ze op 4 borden.

Schep de ragout in de flensjes en ganeer met basilicumblaadjes.