Flensjes met paddenstoelenragout
4 personen
De flensjes kun je zelf bakken (mag ruim van tevoren) of je koopt ze kant en klaar.
Dit recept is alleen voor de Paddenstoelenragout
ca 600g gemengde paddenstoelen
2 sjalotten
1 teentje knoflook
2 el olie
25g boter
mespunt gedroogde tijm
peper en zout
1 wijnglas Madeira
scheutje citroensap
2 el fijngehakte peterselie
1 bekertje creme fraiche
1 tl allesbinder
Snij de schoongeborstelde paddenstoelen in plakken of halveer ze, afhankelijk van het formaat.
Snipper de sjalotten en de knoflook.
Verhit de olie en de boter in een pan en laat de sjalot glazig fruiten.
Laat de knoflook kort meefruiten.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze, omscheppend, op hoog vuur, tot ze beginnen te kleuren.
Bestrooi met de tijm en wat zout en peper.
Blus af met de Madeira en het citroensap.
Roer er de peterselie en de creme fraiche door.
Breng weer aan de kook en bind de saus met de allesbinder.
Voor het eten:
Warm de flensjes en de ragout in de magnetron op.
Leg de flensjes op de borden en verdeel de ragout erover.
Vouw de flensjes dicht als een puntzak.