Garnalencocktail speciaal

4 personen

 

2 roze grapefruits        

25g mager rookspek         

150g hollandse garnalen          

enkele takjes koriander         

desgewenst: slablaadjes      

 

Voor de saus: 

150g mayonaise           

1 el tomatenketchup           

sherry, cognac en/of whisky     

peper en zout               

cayennepeper              

100ml slagroom                                                

 

 

Roer voor de saus de mayonaise en tomatenketchup doorelkaar en breng de saus pittig op smaak met sherry, cognac, (whisky), peper, zout en cayennepeper. 

Klop de slagroom lobbig en spatel hem door de saus.   

Zet de saus afgedekt in de koelkast.

           

Pel de grapefruits en snij met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit.   

Snij het spek in zeer kleine blokjes en bak ze krokant in de koekenpan.      

Laat afkoelen en meng het door de garnalen.     

Schep 3 el van de saus door het garnalenmengsel.         

 

Serveren:       

Leg in 4 gekoelde cocktailglazen desgewenst een slablaadje.       

Verdeel de grapefruitpartjes en de garnalen erop.    

Schep 2 el van de saus erover. 

Garneer elk glas met een takje verse koriander.