Garnalencocktail speciaal
4 personen
2 roze grapefruits
25g mager rookspek
150g hollandse garnalen
enkele takjes koriander
desgewenst: slablaadjes
Voor de saus:
150g mayonaise
1 el tomatenketchup
sherry, cognac en/of whisky
peper en zout
cayennepeper
100ml slagroom
Roer voor de saus de mayonaise en tomatenketchup doorelkaar en breng de saus pittig op smaak met sherry, cognac, (whisky), peper, zout en cayennepeper.
Klop de slagroom lobbig en spatel hem door de saus.
Zet de saus afgedekt in de koelkast.
Pel de grapefruits en snij met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit.
Snij het spek in zeer kleine blokjes en bak ze krokant in de koekenpan.
Laat afkoelen en meng het door de garnalen.
Schep 3 el van de saus door het garnalenmengsel.
Serveren:
Leg in 4 gekoelde cocktailglazen desgewenst een slablaadje.
Verdeel de grapefruitpartjes en de garnalen erop.
Schep 2 el van de saus erover.
Garneer elk glas met een takje verse koriander.