Garnalensalade in een krokant vormpje
6 personen
6 sneetjes casinobrood
desgewenst: mayonaise of cocktailsaus
50g gesmolten boter
peper en zout
6 blaadjes sla
3 bosuitjes
250g Hollandse of Noorse garnalen
2 doosjes tuinkers
Verwarm de oven voor op 200graden.
Snij de korstjes van de sneetjes en rol het met de deegrol zeer dun uit.
Druk ze in souffleschaaltjes of andere passende bakjes.
Bestrijk de binnenkant met gesmolten boter.
Bestrooi met wat peper en zout en bak ze in 7 - 10 min goudbruin.
Neem ze uit de vormpjes en laat ze afkoelen.
Dep de schoongemaakte blaadjes sla zorgvuldig droog.
Snij de bosuitjes in ringetjes.
Laat de garnalen op kamertemperatuur komen.
Schep de garnalen met de bosuitjes en wat peper doorelkaa.r
Zet de bakjes op de borden en bekleed ze met een passend slablad.
Vul ze met garnalensalade en bestrooi bord en bakje met tuinkers.
Serveer meteen en zet desgewenst mayonaise en coctailsaus op tafel.
Je kunt de bakjes natuurlijk ook met andere salades of ragouts vullen en je kunt ze ook vervangen door een sneetje geroosterd brood.