Gegratineerd sneetje tomaat met ansjovis

4 personen

 

2 tomaten                    

4 ansjovisfilets              

4 schuingesneden sneetjes stokbrood                    

1½ el kruidenboter                 

1 tl italiaanse keukenkruiden              

4 plakken lichtbelegen kaas                

4 kappertjes                 

1 takje peterselie                                             

 

 

Tomaten wassen en elk in 4 plakjes snijden.

Ansjovis afspoelen in zeef onder koud stromend water.           

Droogdeppen met keukenpapier.  

Stokbrood besmeren met kruidenboter.    

3/4 van italiaanse keukenkruiden erover strooien. 

Plakjes tomaat erover verdelen, bedekken met kaas.   

Ansjovis en kappertje erop leggen.

Rest van italiaanse kruiden erover strooien.

           

Grill voorverwarmen op hoogste stand en schaal voorverwarmen. 

Sneetjes op grillrooster (met lekbak) onder grill schuiven.

In ca 4 min goudbruin grilleren en sneetjes op warme schaal leggen.

Garneren met toefjes peterselie.