Gegratineerde mosselen met Thaise kruidenboter

 

300g gekookte mosselen

1 klein vers rood pepertje

3 tenen knoflook

4 lenteuitjes

2 el olijfolie

Zout

100g zachte boter

50g paneermeel

2 el fijngehakte koriander

1 el limoen- of citroensap

 

 

Hak de lenteuitjes, het pepertje en de knoflook fijn en bak ze 3 min in de olie op een laag vuur.

Voeg het limoensap, de koriander en een snufje zout toe.

Laten afkoelen.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Roer de boter los en voeg het uienmengsel toe.

Vet 4 kleine ovenvaste schaaltjes in met de kruidenboter.

Schep de mosselen in de schaaltjes, verdeel de rest van de kruidenboter en het paneermeel erover.

Zet de schaaltjes onder de hete grill en laat de mosselen heet en bruin worden.

 

Lekker met in de oven opgewarmd Naan-brood.