Gevulde komkommer met krab                   

6 personen

 

2 komkommers            

1 rode paprika              

80g kleine diepvrieserwtjes            

3 el mayonaise             

2 tl creme fraiche             

1 tl cognac                   

200g krabvlees of surimi                      

2 el gesnipperde bieslook                       

zout en cayennepeper              

 

 

Kook de erwtjes net gaar en laat ze afkoelen.     

Schil de komkommers zo dat je leuke motiefjes aan de buitenkant krijgt.           

Snij ze in stukken van 4 cm en hol ze uit (stukje bodem laten staan).     

Zout ze en zet ze even onder de gril; ze laten dan hun vocht los.      

Snij ¼ van de paprika in piepkleine blokjes.

Meng de mayonaise, creme fraiche, cognac en cayennepeper. 

Scheur het krabvlees en meng met erwtjes, paprika en mayonaisemengsel.      

Giet het vocht uit de komkommers en dep ze droog met een stukje keukenrol.        

Vul ze met het mengsel, zet ze op een mooie schaal of bordjes.           

Garneer het geheel met de bieslook.